Recepten

Sunday, March 12, 2006

Surinaamse kippenpastei


De da Silva's kwamen uit Suriname, daarom worden er bij ons nog regelmatig Surinaamse gerechten gegeten. Zie ook het recept van pindasoep.

Uit: Groot Surinaams kookboek van A. A. Starke en M. Samsin-Hewitt (ISBN 90-6219-008-1)..
Ingrediënten voor het deeg
200 gr blom
150 g boter
plm. 1 dl water
1 theelepel zout
2 theelepels bakpoeder

Voor het vulsel
1 panklare kip
1 blikje gemengde groenten(doperwten plus wortelen)
2 eetlepels kappers
2 grote augurken
4 hard gekookte eieren
125 gr margarine of boter
1 laurierblaadje
1 tak selderie
ui
2 à 3 bouillonblokjes
tomaat
1 verse peper
2 sjalotjes
nootmuskaat

Bereiding deeg
De boter tot room roeren. Bij gedeelten het koude water toevoegen tot alle water in de boter is opgenomen. De blom met de bakpoeder zeven en toevoegen. Het deeg op een met blom bestrooide plaats uitrollen. Een vuurvaste schaal beboteren. Met een stuk uitgerold deeg bekleden.
Bereiding vulsel
De kip in grote stukken verdelen, wassen met wat zuur(azijn of één of andere citrus) en goed afspelen. In 100 gr margarine ui, laurierblad, verse peper, 2 à 3 bouillonblokjes en een takje selderie de kip smoren. Laten afkoelen en ontbenen, in kleine stukken snijden. In 25 gr margarine 2 fijn gesnipperde sjalotjes fruiten en in stukjes gesneden tomaat meebakken.De stukjes kip hierbij doen en 10 minuten stoven. De overige ingrediënten (behalve de eieren) toevoegen. (Augurken klein snijden). Het mengsel afpreoven en op smaak afmaken. De kipmassa overdoen in de met deeg beklede schaal. De plakjes hard gekookte eieren hierop rangschikken. Het vulsel bedekken met de rest van het uitgerolde deeg. De rand netjes bijwerken. De pastei goudbruin bakken in een matig hete oven.

1 Comments:

  • At 1:18 AM, Blogger Bea said…

    Ja, die staat ook op mijn favorieten

     

Post a Comment

<< Home