Recepten

Wednesday, May 03, 2006

Champignonsoep

Champignonsoep vind ik altijd lekker en het is ook lekker snel klaar.

Variatie op een recept uit: Allerhande
1 kleine ui
175 g (grot)champignons
25 g boter of margarine
1/2 teentje knoflook
1 takje verse tijm
1 eetlepel cognac
1 1/2 kippenbouillontablet
ca. 1 eetlepel olijfolie (met truffel)
zout
(versgemalen peper)

Ui pellen en fijnsnipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in dunne plakjes snijden. In (soep)pan boter verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Champignons en tijm toevoegen en ca. 4 minuten bakken, regelmatig omscheppen.
Cognac, bouillintabletten en 3/4 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 3 minuten zachtjes laten koken. Tijm verwijderen. Op smaak brengen met (truffel)olie, zout en peper.

Bevat per eenpersoonsportie: 95 kilocalorieën, eiwit 3g, vet 8 g, koolhydraten 2 g.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home