Recepten

Wednesday, May 03, 2006

Stoofpot van kip met bramen en citroenmelisse

Doris verrast me af en toe met een kookboek. Ze weet dat ik dat heerlijk vind. Recepten lezen en plaatjes kijken. Een genot voor het oog is het kookboek waar onderstaand recept uit komt en nog lekker ook.

Uit: Het complete boek over kruiden van Andi Clevely en Katherine Richmond (ISBN 90-6255-643-4)
Voor 4 personen
4 kipfilets
zout en peper
25 g boter
1 el zonnebloemolie
25 g bloem
1,5 dl wijn
1,5 dl kippebouillon
geraspte schil van een sinaasappel plus 1 el sap
3 takjes citroenmelisse, fijngehakt plus 1 takje voor de garnering
1,5 dl slagroom
1 eierdooier
100 g verse bramen, plus 50 g voor de garnering

Breng de kipfilets op smaak met peper en zout. Verhit boter en olie in een pan, schroei de kip dicht en doe het vlees daarna in een ovenschaal. Roer de bloem in de pan, voeg wijn en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg sinaasappelsap en -rasp toe, evenals de fijngehakte citroenmelisse. Over de kip gieten.
Verwarm de oven voor op 180ÂșC. Dek de ovenschaal af en laat het gerecht ca. 40 minuten in de oven bakken.
Meng de slagroom met de eierdooier, voeg wat vloeistof uit de ovenschaal toe en doe het mengsel samen met de bramen bij de kip (houd de bramen voor de garnering achter). Afdekken en nog 10-15 minuten bakken. Serveren met een garnering van de bramen en de citroenmelisse.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home