Recepten

Wednesday, May 03, 2006

Pizzahapjes

Ik heb jarenlang, bij iedere gelegenheid onderstaande hapjes gemaakt. Maar ik heb het idee dat het mijn familie en kennissen nu wel de oren uit komt. Dus nu even niet. Maar ze zijn makkelijk te maken omdat ik ze niet per stuk maak(zoals in het oorspronkelijk recept stond), maar als één grote plak die ik in stukjes snijd. En iedereen lust op deze manier gorgonzola.

Variatie op een recept uit: Allerhande
Zeer snel te maken en te variëren naar eigen smaak

250 g witbroodmix (Koopmans)
2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
2 eetlepels boter of margarine
8 eetlepels tomatenketchup
vulling 1
1 blikje tonijn in olie á nettogewicht ca. 400 g
1 blikje ananasstukjes á nettogewicht ca. 227 g
1 theelepel oregano
vulling 2
150 g gorgonzola
bosuitjes
1 theelepel basilicum
2 theelepels olie
(1 eetlepel boter of margarine om in te vetten)

Bereid het beslag zoals op de verpakking, maar voeg ook de Italiaanse tuinkruiden toe.
Tonijn boven kom afgieten (olie bewaren) en in stukjes verdelen. In zeef ananasstukjes laten uitlekken.
Gorgonzola in stukjes verdelen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Bakplaat invetten. Deeg op bakplaat plat drukken. Bestrijken met 1/2 eetlepel tomatenketchup.
Op de helft van het deeg tonijn en ananas leggen. Bestrooien met oregano. Besprenkelen met tonijnolie.
Op de andere helft Gorgonzola en bosuitjes leggen. Bestrooien met basilicum en besprenkelen met olie.
Tot gebruik afgedekt op een koel plaats zetten.
Oven voorverwarmen op 225ºC of gasovenstand 5. In midden van oven in ca. 15 minuten gaarbakken. In hapklare stukjes snijden. Kan warm of koud worden geserveerd.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home