Recepten

Wednesday, May 03, 2006

Zalmsoufflé

Ik ben gek op soufflé, maar ja die zakken altijd in. Geeft niks ze smaken best.

Variatie op een recept uit: Allerhande
2 eieren
25 g boter of margarine
25 g bloem
1 dl melk
1 blikje rode zalm (105 g)
1 eetlepel tomatenketchup
1 theelepel citroensap
1 mespunt cayennepeper
zout
(10 sprietjes bieslook)
boter of margarine om in te vetten
4 ovenvaste (soufflé)vormpjes inhoud à 2 dl

Oven voorverwarmen op 175° of gasovenstand 3. Vormpjes invetten. Eieren splitsen. In pan boter verwarmen. Bloem erdoor roeren. Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat. Van vuur af dooiers door saus roeren.
In vergiet zalm afgieten. Vel en graatjes verwijderen en zalm in kom met vork fijnprakken. Tomatenketchup en citroensap erdoor roeren. Zalm door saus mengen. Op smaak brengen met cayenne peper en zout. (Bieslook fijnknippen en erdoor mengen.)
In schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Zalmmengsel luchtig door eiwitten spatelen.
Soufflémengsel in vormpjes shcappen. Soufflés in midden van de oven in 10 à 15 minuten gaar bakken. Ovendeur op een kiertje zetten (pollepel ertussen) en soufflés in ca. 10 minuten goudbruin bakken. Direct serveren met geroosterd brood.

Bevat per eenpersoonsportie: 170 kilocaloriën, eiwit 11g, vet 11 g, koolhydraten 7 g.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home