Recepten

Friday, May 26, 2006

Limoencake

Onlangs had ik een aantal limoenen over en had gebak nodig voor een verjaardag.
Ik vond een recept van citroencake en heb dat aangepast.
Resultaat een heerlijke cake. Daarna heb ik het nog eens gemaakt, maar dan als kleine cakejes.
Ze waren nog lekkerder.

Benodigdheden
180 g zachte ongezouten boter
190 g kristalsuiker + 1 eetlepel
3 eieren
170 g zelfrijzend bakmeel
1 limoen + 1 voor garnering
poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven tot 160ºC (of 140 ºC hete luchtoven).
Vet een taartvorm(18 cm) of cakevorm in of gebruik kleine papieren bakjes(16).
Klop de boter en suiker met de mixer tot een romig mengsel.
Voeg geleidelijk de eieren toe en klop steeds goed.
Zeef het bakmeel. Rasp de limoen 1 limoen kleine stukjes de andere reepjes voor de versiering. Pers 1 limoen uit.
Schep het bakmeel, de kleine stukjes limoenschil en het limoensap door het eier-boter mengsel tot alles goed is gemengd.
Schep het beslag in de vorm(pjes).
Zet de cake in de oven. 1 uur voor een grote cake. 20 minuten voor kleine cakejes. Test of de cake gaar is met een satéstokje. Als er geen beslag aan het stokje kleeft is de cake gaar.
Laat 15 minuten afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt om verder te laten afkoelen.
Bestrooi met de extra suiker.
Bestuif met de poedersuiker.
Versier met de reepjes limoenschil.

In folie kun je de cake(jes) 4 dagen bewaren, maar meestal is alles al op voor die tijd.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home