Recepten

Saturday, July 22, 2006

Gazpacho andaluz

Op de dag dat ik snakte naar Gazpacho vanwege een temperatuur boven de 30 graden plaatste Doris het recpet op haar weblog. Ik was net klaar met eten.
Hier is mijn variant.

Variatie op een recept uit: Aan tafel in Spanje en Portugal

Ingrdiƫnten
2 sneetjes oudbakken brood (ik gebruikte bruinbrood, maar dat maakt de soep wat grauw)
1 komkommer
1 ui
2 tenen knoflook
1,25 kg tomaten, ontveld
1 paprika
6 eetlepels extra virgin olijfolie
3 eetlepels azijn
zout
peper

Garnituur
4 tot 6 eetlepels extra virgin olijfolie
knoflook
2 sneetjes bruinbrood
tomaten in stukjes gesneden
komkommer in stukjes gesneden
paprika in stukjes gesneden

Bereiding
Doe het geweekte brood, de komkommer, de ui, de knoflook, het grootste deel van de tomaten en de paprika in de blender en draai tot het een gladde puree is.
Hak de overgebleven tomaten en paprika fijn en doe bij de soep. Doe de olijolie en azijn erbij en peper en zout naar smaak.
Als de soep te dik is kan je er wat ijswater bij doen.
Voor een betere smaak kan je er tomatensap bij doen.
Zet in de koelkast.

Verhit voor het garnituur de olijfolie. Fruit de knoflook voorzichtig en voeg het brood toe.

Dien het garnituur apart op zodat iedereen naar wens kan nemen.

voor 6 to 8 personen of als je veel tek hebt voor 4.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home