Exotische appelmoes
Heerlijke appelmoes, net iets anders dan de gewone, die ik mits niet te fijn gemaakt ook heerlijk vind.
Ingrediƫnten
1 sinaasappel
1 citroen (limoen gebruikt)
1,5 kilo goudreinetten (misschien zaten er ook iets zoetere bij)
600 g suiker (100 g gebruikt)
300 ml water (110 ml)
2 eetlepels stemgember
Werkwijze
Schil de sinaasappel en citroen zo dun mogelijk. Snijd de schil in dunner reepjes. Pers de vruchten uit. Schil de appels. Snijd ze in stukjes en verwijder het klokhuis.
Doe appel, schil, sap, suiker, water en gember in een pan. Breng aan de kook. Laat 10-15 minuten koken. Roer af en toe. Laat afkoelen.
Ik was de schil vergeten, maar het smaakte prima.
Ingrediƫnten
1 sinaasappel
1 citroen (limoen gebruikt)
1,5 kilo goudreinetten (misschien zaten er ook iets zoetere bij)
600 g suiker (100 g gebruikt)
300 ml water (110 ml)
2 eetlepels stemgember
Werkwijze
Schil de sinaasappel en citroen zo dun mogelijk. Snijd de schil in dunner reepjes. Pers de vruchten uit. Schil de appels. Snijd ze in stukjes en verwijder het klokhuis.
Doe appel, schil, sap, suiker, water en gember in een pan. Breng aan de kook. Laat 10-15 minuten koken. Roer af en toe. Laat afkoelen.
Ik was de schil vergeten, maar het smaakte prima.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home