Recepten

Sunday, February 28, 2010

Gado gado

Gado gado saus
Rode chilipeper naar smaak (in het oorspronkelijk recept staat 8, maar ik gebruik er maar 1)
1 theelepel trassi
2 eetlepels olie
8 sjalotjes
375 ml kokosmelk
1\2 kop pindakaas of 75 gram geroosterde ongezouten pinda’s fijngemaakt
1 á 2 theelepels palmsuiker
1 eetlepel tamarindesap (tamarinde weken in 60 ml water en zeven)
Zout

Maak de chilipeper met de trassi fijn. Verhit de olie en bak de sjalotjes tot ze zacht zijn. Voeg de fijngemaakte chili met trassi toe 4-5 min zacht koken. Voeg kokosmelk beetje bij beetje toe. Daarna de pindakaas, suiker en de tamarindesap.
Breng al roerende aan de kook.
Temper het vuur en laat de saus dik worden, ongeveer 3 minuten.
Zout naar smaak.

Gado gado wordt op kamertemperatuur gegeten.
Je kunt er van alles bijgeven zoals sperziebonen, spinazie, bloemkoolroosjes, taugé, aardappels, komkommer(rauw) , eieren, tahoe enz.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home